Ustawienia dostępności strony

większy tekst mniejszy tekst kontrast negatyw domyślne zamknij

Stołówka

Płatności



Wpłaty za posiłki należy wpłacać do 15-go dnia roboczego następnego miesiąca na konto bankowe. Wyjątkiem będzie płatność w miesiącach grudniu i czerwcu, która będzie podana i naliczona dwukrotnie. Za datę wpłaty uważa się datę uznania na rachunku bankowym szkoły. Od wpłat dokonanych po terminie naliczane będą ustawowe odsetki. Wszystkie wpłaty należy dokonywać na konto Szkoły Podstawowej nr 4 w Andrychowie ABS Bank Spółdzielczy w Andrychowie nr konta 20 8110 0000 2001 0031 2288 0001 na podstawie informacji wystawionej przez Szkołę:

a) przelewem elektronicznym
b) wpłatą w banku lub na poczcie. W tytule przelewu należy podać :
- imię i nazwisko ucznia
- klasę do której uczęszcza
- miesiąc którego dotyczy wpłata.

Wysokości wpłat będą podawane pierwszego roboczego dnia miesiąca i wysłane każdemu rodzicowi ucznia korzystającego ze stołówki za pośrednictwem e-dziennika w module uczeń. Będzie je można zobaczyć również poprzez aplikację w zakładce opłaty. Naliczane kwoty do zapłaty będą uwzględniać odpisy, zaległości i odsetki z poprzedniego miesiąca. Uczniom przysługuje częściowy zwrot miesięcznego kosztu za posiłki liczony od drugiego dnia nieobecności w szkole pod warunkiem zgłoszenia tego faktu telefonicznie (tel. 33 875 20 82 wew.28) lub mailowo (intendent.obiady@sp4andrychow.edu.pl) lub poprzez aplikację w zakładce nieobecność na posiłku dzień wcześniej do godz. 14.00. W przypadku zgłoszenia nieobecności z zachowaniem powyższych terminów, opłaty zostaną pomniejszone, w zależności od ilości dni nieobecności w miesiącu, za który dokonywana jest płatność, w przypadku nie zgłoszenia nieobecności nie ma możliwości zwrotu za posiłki. Istnieje możliwość odbioru posiłku przez Rodziców/Opiekunów tylko i wyłącznie w pierwszym dniu nieobecności dziecka w szkole. Ze względu na zachowanie sanitarnych i higienicznych warunków posiłek będzie można odebrać tylko w pojemnikach jednorazowych zakupionych w szkole w szatni.

W przypadku zmiany rodzaju spożywanych posiłków lub całkowitej rezygnacji ze spożywania posiłków należy zgłosić ten fakt intendentowi.

Regulamin stołówki szkolnej



  1. Obiady w stołówce szkolnej wydawane są na trzech przerwach: 11.30 – 11.50, 12.35 – 12.55 i 13.40 – 13.55.

  2. Uczniowie przychodzą na obiady według harmonogramu wywieszonego na tablicy przed stołówką.

  3. Przed wejściem do stołówki uczniowie ustawiają się i pobierają bloczek obiadowy, z którym udają się po posiłek.

  4. Dzieci uczęszczające do świetlicy przychodzą na obiady po swoich lekcjach pod opieką wychowawców ze świetlicy.

  5. Uczniowie kończący lekcje wcześniej niż w harmonogramie czekają aż zjedzą zaplanowani uczniowie i będzie miejsce na stołówce.

  6. Za bezpieczeństwo uczniów w stołówce odpowiadają nauczyciele dyżurujący w czasie przerw obiadowych.

  7. Uczniowie przed wejściem do stołówki są zobowiązani do dezynfekcji rąk.

  8. W stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby korzystające z obiadów.

  9. Uczniowie korzystający ze stołówki szkolnej zobowiązani są do pozostawienia kurtek w szatni, a plecaków przed salami lekcyjnymi.

  1. Przed okienkiem, w którym wydawany jest posiłek obowiązuje kolejka jeden za drugim.

  2. Po spożyciu obiadu brudne naczynia uczniowie odnoszą w wyznaczone miejsce, zasuwają krzesło i zostawiają po sobie porządek.

  3. W stołówce szkolnej obowiązują zasady kulturalnego zachowania.



HARMONOGRAM WYDAWANIA OBIADÓW




11.30 - klasy 4, 5 i 6a


12.35 -12.55 - klasa 6b, 6c, klasy 7 i 8


ŚWIETLICA






Jadłospis

JADŁOSPIS


WTOREK 07.01.2025
I danie- Kapuśniak (A1,A9)
II danie – Kasza bulgur, gulasz, buraczki, dodatek (A1)

ŚRODA 08.01.2025
I danie – Ogórkowa z ryżem (A7,A9)
II danie- Ziemniaki, kotlet z kurczaka, mizeria, kompot (A1,A3,A7)

CZWARTEK 09.01.2025
I danie – Wiejska (A7,A9)
II danie - Makaron w sosie mięsnym, dodatek (A1,A3,A7)

PIĄTEK 10.01.2025
I danie- Pieczarkowa z lanym ciastem (A1,A7,A9)
II danie – Kluski na parze z musem truskawkowym, herbata, dodatek (A1,A3,A7)


PONIEDZIAŁEK 13.01.2025
I danie – Grochowa (A1,A3,A7,A9)
II danie- Kluski leniwe, dodatek (A1,A3,A7)

WTOREK 14.01.2025
I danie- Rosół z makaronem (A1,A3,A7,A9)
II danie – Ziemniaki, kotlet mielony, marchew duszona, kompot, dodatek (A1,A3,A7)

ŚRODA 15.01.2025
I danie – Koperkowa z ryżem (A7,A9)
II danie- Ziemniaki, eskalopki z kurczaka, czerwona kapusta, kompot (A1,A7,A9)

CZWARTEK 16.01.2025
I danie – Ziemniaczana (A1,A3,A7,A9)
II danie - Spaghetti, dodatek (A1,A3,A7)

PIĄTEK 17.01.2025
I danie- Pomidorowa z ryżem (A1,A7,A9)
II danie – Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty pekińskiej, kompot, dodatek (A1,A3,A4,A7)


UWAGA!!! STOŁÓWKA ZASTRZEGA SOBIE, Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻLIWE ZMIANY W JADŁOSPISIE.

ALERGENY



SYMBOL

OPIS

A 1

Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne

A 2

Skorupiaki i produkty pochodne

A 3

Jaja i produkty pochodne

A 4

Ryby i produkty pochodne

A 5

Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty pochodne

A 6

Soja i produkty pochodne

A 7

Mleko i produkty pochodne

A 8

Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamia i produkty pochodne

A 9

Seler i produkty pochodne

A 10

Nasiona sezamu i produkty pochodne

A 11

Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na So2

A 12

Łubin i produkty pochodne

A 13

Mięczaki i produkty pochodne